Νάσια Τραχωνίτου

Η Νάσια Τραχωνίτου γεννήθηκε στην Λευκωσία και από πολύ μικρή ασχολήθηκε με τη μουσική και το τραγούδι. Τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι τα έκανε σε ηλικία 15 χρόνων με δάσκαλο της στην φωνητική τον μαέστρο ‘Αντρο Νάταρ. Συνέχισε  τις σπουδές της στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου,   γίνεται μόνιμο μέλος της Χορωδίας και κάτοχος πτυχίων Ωδικής και Φλάουτου.

 

Πήρε μέρος σε διαγωνισμούς τραγουδιού στην Κύπρο αποσπώντας διακρίσεις και βραβεία. Συνεργάστηκε με γνωστούς δημιουργούς, σε συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις και έχει στο ενεργητικό της τρεις προσωπικές δισκογραφικές εργασίες, οι δύο τελευταίες με έντεχνα και παραδοσιακά κυπριακά τραγούδια.

 

Υπήρξε η πρώτη γυναίκα που προσλήφθηκε στην Φιλαρμονική της Αστυνομίας Κύπρου όπου υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως σολίστας φλάουτου καθώς και στο τραγούδι.

 

Ως μέλος του Λαογραφικού Ομίλου “H ΒΡΑΚΑ“ συμμετείχε σε πάρα πολλά διεθνή φολκλορικά φεστιβάλ στην Κύπρο και στο εξωτερικό τραγουδώντας και προβάλλοντας την κυπριακή μουσική.

 

Έδωσε με μεγάλη επιτυχία συναυλίες με παραδοσιακά και έντεχνα Κυπριακά τραγούδια σε συνεργασία με παραδοσιακά σχήματα του τόπου. Η πολύχρονη φιλία της με τη Διευθύντρια της Σχολής Κατερίνας Χριστοφίδου, φέρνει την Νάσια ως καθηγήτρια Φλάουτου στη σχολή μας από το 2020.