Νικόλας Παντοπίου

Ο Νικόλας ξεκίνησε μαθήματα μουσικής από πολύ μικρός.  Κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών του υποχρεώσεων υπηρέτησε για ένα χρόνο  στην Στρατιωτική Μουσική Εθνικής Φρουράς παίζοντας πνευστά όργανα και κιθάρες στην ορχήστρα της Σ.Μ.Ε.Φ.
Σπούδασε κλασική κιθάρα και Μουσικολογία στην Αυστραλία και είναι απόφοιτος του Melbourne University με ειδίκευση στο Performance Teaching.  

           

Από το 2000 μέχρι το 2003 εργάστηκε στην Μελβούρνη σαν ερευνητής  στο Κέντρο Ελληνικών Μελετών και Έρευνας ΕΚΕΜΕ, του Πανεπιστημίου La Trobe καθώς και σαν καθηγητής Μουσικής σε ιδιωτικό σχολείο της Μελβούρνης.
Έχει λάβει μέρος σε διαγωνισμούς κλασικής κιθάρας και παρακολούθησε πολλά σεμιναρία/master classes με σημαντικά ονόματα μουσικών όπως : John Williams, Carlos Bonell, Karin Shaap, Peter Constant και της Marion Schaap. Οι δυο τελευταίοι έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη μουσική του καριέρα, αφού μαθήτευσε κοντά τους τα τελευταία δύο χρόνια των σπουδών του.  Έλαβε μέρος σε ηχογραφήσεις που έγιναν για το SBS Αυστραλίας, καθώς και σε μεγάλο αριθμό συναυλιών.

           

Από  το 2005 εργάζεται στο Potenzia del Arte διδάσκοντας  Κλασική και Ακουστική κιθάρα.  Μαθητές του έχουν κερδίσει διαγωνισμούς Κιθάρας και διάφορα βραβεία.  Παράλληλα έχει  εργαστεί σε διάφορα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης.