Πολυξένη Κωνσταντίνου

Η Πολυξένη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία. Σε αρκετά νεαρή ηλικία έδειξε ενδιαφέρον για τη μουσική, καθώς άρχισε μαθήματα πιάνου και θεωρητικών στο Potenzia Del’Arte. Η αγάπη της για το πιάνο την οδήγησε στο να σπουδάσει μουσική στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, από το οποίο θα αποφοιτήσει το τέλος του 2020. Συγχρόνως, παρακολουθεί μαθήματα για την απόκτηση του πτυχίου πιάνου και αρμονίας, τα οποία αναμένεται να λάβει το καλοκαίρι του 2021 από το Potenzia Del’ Arte, παράρτημα του Ελληνικού Ωδείου.

 

Κατά τη διάρκεια των ακαδημαϊκών της χρόνων, έλαβε μέρος σε ποικίλα σεμινάρια και μουσικά εργαστήρια σχετικά με τη μουσική διδασκαλία σε νεαρές ηλικίες, αλλά και για τις νέες διδακτικές μεθόδους παιδαγωγικής του πιάνου. Υπήρξε επίσης μέλος της χορωδίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

Η Πολυξένη εργάζεται στο Potenzia Del’ Arte από το 2017 στην ομάδα του Potenzia Summer School Activities Team, ενώ έκτοτε διδάσκει μαθήματα πιάνου και θεωρητικών σε παιδιά. Παράλληλα, διδάσκει μουσική προπαίδεια σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία.