Χρήστος Πεχλιβάνης

Ο Χρήστος Πεχλιβάνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Αθηένου και ξεκίνησε από μικρός μαθήματα μουσικής. Σπούδασε κλασσικό πιάνο με τη Βάντα Οικονόμου και Αρμονία με τον Παναγιώτη Στυλιανού. Συνέχισε τις σπουδές του στην τζαζ αρμονία, αυτοσχεδιασμό και ενορχήστρωση με το Γιάννο Σαββίδη και στη συνέχεια ειδικά μαθήματα σύγχρονων θεωρητικών με τον εκπαιδευτικό, μουσικό συγγραφέα και ερευνητή Δημήτρη Πυργιώτη.

 

Το 1995 αρχίζει η συναυλιακή του δραστηριότητα ως μουσικός (πιάνο/synths). Συνεργάζεται με καλλιτέχνες από την Κύπρο και την Ελλάδα, ενώ οργανώνει και επιμελείται ενορχηστρωτικά διάφορα μουσικά σχήματα με διασκευές από το χώρο της έντεχνης και pop/rock σκηνής. Τον Ιανουάριο του 2014 διοργάνωσε την παράσταση «Όταν κτυπήσει το κουδούνι» όπου παρουσίασε για πρώτη φορά δικές του ορχηστρικές συνθέσεις, τραγούδια και ποίηση. Συνεχίζει να συνθέτει και να παρουσιάζει τη δουλειά του, με το ντουέτο “Piano  & Percussion Project”. Το 2016-2017 ήταν ο πιανίστας και μαέστρος του παιδικό μιούζικαλ, «Ο Χιονάνθρωπός μου» της εταιρίας Silver Productions Ltd.

 

Στον εκπαιδευτικό τομέα δραστηριοποιείται εδώ και 20 χρόνια στη διδασκαλία πιάνου (σύγχρονο και κλασικό) και θεωρητικών, ενώ διοργανώνει τα δικά του σεμινάρια και εργαστήρια παρουσιάζοντας τις δικές του μη-συμβατικές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις. Ασχολείται επίσης με τη μελέτη και έρευνα στους τομείς της ψυχολογίας/κοινωνιολογίας και τις προεκτάσεις τους στο σύστημα μουσικής εκπαίδευσης μέσα από τις αρχές της φυσικής μάθησης. (Αυτό-Κατευθυνόμενη Μουσική Μάθηση ©). Είναι δημιουργός του μαθησιακού εργαλείου “CHORDS & BEYOND MATRIX” © Δημοσιεύει άρθρα και κείμενα για τη μουσική και τη ζωή στο προσωπικό του blog, www.christospechlivanis.com
Είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού του Potenzia Del’Arte από το 2017, διδάσκοντας πιάνο (κλασικό, τζαζ, μοντέρνο) και τζαζ Αρμονία.