Βασιλική Σιαφάκα

Η Βασιλική Σιαφάκα είναι κλασσική σαξοφωνίστρια και εκπαιδευτικός καθώς και υποψήφια διδάκτωρ στην Μουσική παιδαγωγική στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

 

Έχει ολοκληρώσει το Μεταπτυχιακό της στην Μουσική Παιδαγωγική με ειδίκευση στη διδασκαλία του σαξοφώνου στο University of York στην Αγγλία (2019), το πτυχίο της στη Μουσική στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (2016) όπου και είχε λάβει 75% υποτροφία και για τα 4 χρόνια των σπουδών της λόγω του πρώτου βραβείου που είχε κερδίσει στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο διαγωνισμό σαξοφώνου το 2012. Επίσης, κατέχει δίπλωμα στο σαξόφωνο από το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας (2017).

 

Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια σαξοφώνου και μαέστρος στην ορχήστρα σαξοφώνων στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, καθηγήτρια σαξοφώνου στο University of York ως μέρος του μεταπτυχιακού της, καθηγήτρια σαξοφώνου στο Windcraft Music Center και σε άλλα ωδεία της Κύπρου και δίδασκε ιδιαίτερα μαθήματα σαξοφώνου στην Κύπρο και στην Αγγλία.

 

Η Βασιλική είναι ιδρυτικό μέλος στο Σύλλογο Επαγγελματιών Μουσικών Σαξοφώνου Ελλάδος και συνιδρυτικό μέλος στο Cyprus Saxophone quartet και στο EUC saxophone quartet. Έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες ως σολίστ, με σύνολα μουσικής δωματίου, ορχήστρες και στο jazz big band που διεύθυνε ο υποψήφιος για Grammy award Dr. Gene Aitken.

 

Η Βασιλική έχει κερδίσει πρώτα βραβεία και διακρίσεις σε διαγωνισμούς σαξοφώνου και έχει κάνει masterclasses με διακεκριμένους σαξοφωνίστες όπως Jean Marie Londeix, Sarah Markham, George Porte, Griffin Campbell, John Sampen, Matthew Arau, Olavii Kasemaa, Nino Dimov, Mimmo Malandra.

 

Κάποιες από τις συναυλίες που έχει συμμετάσχει με το CSQ, EUC saxophone quartet αλλά και ως σολίστ είναι στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην Πρεσβεία του Βελγίου και της Ιταλίας στην Κύπρο αντίστοιχα, καθώς επίσης και με το Cyprus Saxophone Quartet στο CIPA – International Investment Awards, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επιπρόσθετα, η Βασιλική έχει λάβει μέρος ως σαξοφωνίστρια στο θεατρικό έργο ‘Εκκλησιαζουσες Προβα Τζενεραλε’ του Αριστοφάνη στο Σατιρικό Θέατρο στη Λευκωσία. Συμμετείχε επίσης με το Cyprus Saxophone Quartet στο μουσικοθεατρικό project για βιωματική μάθηση στα σχολεία με διοργανωτή το μη κερδοσκοπικό οργανισμό beARTive.

 

Η Βασιλική άρχισε να διδάσκει σαξόφωνο στο Potenzia del’ Arte το Σεπτέμβριο του 2023.