Άλεξης Κάσινος

Ο Αλέξης Κάσινος ζει και εργάζεται στην Κύπρο ως μουσικός. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και κιθάρας. Σπούδασε Jazz κιθάρα στο Codarts Conservatory του Ρόττερνταμ (BMus, 2015) από όπου αποφοίτησε με διάκριση, και μετέπειτα συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Amsterdam Conservatory (MMus, 2017). Κατά την διάρκεια των σπουδών του στην Ολλανδία, συμμετείχε σε συναυλίες με μικρά και μεγάλα μουσικά σύνολα, σε γνωστούς χώρους μουσικών εκδηλώσεων όπως το Lantaren Venster (με τo Codarts Big Band) και το Melkweg Theatre. Έχει λάβει μέρος σε διάφορα σεμινάρια μουσικής Jazz και παρακολούθησε μαθήματα από διεθνώς αναγνωρισμένους μουσικούς όπως ο Peter Bernstein, ο Jesse Van Ruller και ο Gilad Hekselman.

 

Από τον Σεπτέμβριο του 2017 ο Αλέξης διδάσκει κιθάρα στο Potenzia del’arte. Μέσω της σχολής απέκτησε εμπειρία στο να παραδίδει μαθήματα σε διαφορετικές ηλικίες (με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά), να κατευθύνει σεμινάρια όπως επίσης και να αποτελεί μέλος μιας ομάδας μαζί με άλλους συναδέλφους.  

 

Στο παρόν στάδιο είναι ενεργό μέρος της σκηνής παίζοντας με διαφορετικά μουσικά σχήματα και συμμετέχοντας σε διάφορα φεστιβάλς όπως το Windraft Music Fest, Rialto Showcase, Paradise Jazz Festival, Fengaros και πολλά άλλα.

 

 Τον Ιούνη του 2019, ο Αλέξης κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο “Right Place, Right Time.