Αφροδίτη Κουφογιάννη | Υπεύθυνη Οργάνωσης

Η Αφροδίτη Κουφογιάννη ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και θεωρίας από μικρή ηλικία. Παράλληλα έκανε μαθήματα τραγουδιού με την Κατερίνα Χριστοφίδου και το 2004 απέκτησε το πτυχίο Σύγχρονου Τραγουδιού από το Ελληνικό Ωδείο Ακροπόλεως με Άριστα παμψηφεί. Παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια πιάνου (Αγγελική Ταχιάτη, Ildiko Sores κ.α) και συμμετείχε στις κυκλοφορίες 2 ψηφιακών δίσκων – ‘Not just X’mas’ και ‘Christmas Around the World’ – του Ελληνικού Ωδείου Ακροπόλεως. Το 2004 έφυγε για σπουδές στη Γαλλία στο πανεπιστήμιο της Tours. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα πιάνου και ανώτερων θεωρητικών στο Κονσερβατόρειο της Tours με καθηγητές τον Philippe Lefevre και την Armelle Yeme.  Απέκτησε το Πτυχίο Μουσικής από το Πανεπιστήμιο της Tours αλλά και Πτυχίο Πιάνου από το Ελληνικό ωδείο Ακροπόλεως με Άριστα. Κατά την παραμονή της στο Παρίσι παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια με θέμα ‘Η διδασκαλεία της μουσικής σε νεαρές ηλικίες’, όπως επίσης masterclasses για Τραγούδι & Μουσικό Θέατρο. 
Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με το κλασικό μπαλέτο και το musical theatre. Έλαβε μέρος σε διάφορες μουσικοθεατρικές παραστάσεις όπως ‘Η ωραία και το τέρας’  ‘Ένα θαύμα τα Χριστούγεννα’, ‘Μία μέρα του Δεκέμβρη’ και ‘Φεγγαρομπερδέματα’.

 

 To 2015 έλαβε μέρος στα φωνητικά του ‘Without your love’, τραγούδι που θα εκπροσωπούσε την Κύπρο στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. To 2018 απέκτησε το μεταπτυχιακό της από το πανεπιστήμιο της Tours με θέμα ‘Επαγγέλματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κατάρτισης με ειδικότητα στη Μουσική’. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια σχετικά με τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (‘Αυτισμός: Κλινική εικόνα και διαχείριση συμπεριφορών’, ‘Τα τρία βασικά επικοινωνιακά στάδια στο φάσμα του αυτισμού’).

 

Το 2021 ξεκίνησε μεταπτυχιακό στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου με ειδικότητα στην Ειδική Εκπαίδευση.

 

Από το 2008 εργάζεται στο Potenzia del’ Arte διδάσκοντας μαθήματα πιάνου, θεωρητικών και φωνητικής.