Κατερίνα Χριστοφίδου

Η Κατερίνα Α. Χριστοφίδου κατέχει Δίπλωμα Σύγχρονου Τραγουδιού από το Ελληνικό Ωδείο σε ηλικία μόλις 16 χρονών (Άριστα Παμψηφεί και Διάκριση), Πτυχίο Μουσικής από το Berklee College of Music (Διάκριση) και μεταπτυχιακό από το American University της  Washington D.C.

 

Το 1995 παίρνει μέρος στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με την Κυπριακή συμμετοχή και το τραγούδι «Στη Φωτιά» του Αλεξ Παναγή.  Επίσης εκπροσωπεί την Κύπρο σε  Φεστιβάλ Τραγουδιού στην Μάλτα(1999), Βουλγαρία(2000), και Σερβία (2004).

 

Κυκλοφορεί 2 άλμπουμς στην Κύπρο, στα  οποία συμπεριλαμβάνονται και δικές της συνθέσεις(1998, 2000) και αναλαμβάνει την παραγωγή των δισκογραφικών δουλειών της Χορωδίας Νέων του Ελληνικού Ωδείου Ακροπόλεως (2004, 2005).

 

Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε διάφορα musicals στην Κύπρο (“An Evening Filled With Sound of Music”,  “Musical Favorites”, “Beauty and the Beast”, “Expressions of Love”, “Esmeralda), όλα με παραγωγό την Emfasis Cultural Associaton προσφέροντας τα έσοδα σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς.  Επίσης πρωταγωνιστεί σε Θεατρικά έργα με Ερασιτεχνικές ομάδες (1ο Έπαινο, 1ο βραβείο & εκπροσώπηση στο 15ο Φεστιβάλ Θεάτρου-Αιγαίου), σε σκηνοθεσία της γνωστής Κύπριας ηθοποιού Πίτσας Αντωνιάδου .
Έχει την ευκαιρία να τραγουδήσει στο  London’ s Palace Theatre  αλλά και στο  Prince of Wales Theatre  στο Λονδίνο, λαμβάνοντας μέρος σε εξειδικευμένα masterclasses του London Broadway Company.

 

Από το 1996 μέχρι και το 2007 διευθύνει το Ελληνικό Ωδείο Ακροπόλεως το οποίο είχε ιδρύσει η μουσικός και γιαγιά της, Μάρω Σφήκα.

 

Το 2007 ιδρύει το Potenzia Del’ Arte (www.potenzia.net) ένα νέο και μοναδικό Κέντρο Ερμηνευτικών Τεχνών το οποίο και διευθύνει.

 

Το 2008 η Κατερίνα με τον Αλεξ Παναγή γράφουν το σενάριο και πρωταγωνιστούν στο πρώτο τους πρωτότυπο musical «Φεγγαρομπερδέματα» το οποίο αγαπήθηκε από το κοινό.

 

Το 2008/2009 βρίσκεται στο πλάι της Μέλανη Στέλιου στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού SIGMA «Καλημέρα». Συνεργάζεται επισης με το κανάλι MEGA TV για την φωνητική διδασκαλία στο “Get On Stage 2” (2010), “DanSing 1” (2011) και DanSing 2 (2012).

 

Το 2010 ανεβάζει το musical “ Ένα θάυμα τα Χριστούγεννα” και το 2011 το «Μια μέρα του Δεκέμβρη»  των οποίων τα εισητήρια εξαντλούνται μέσα σε λίγες μέρες. Τα καθαρά έσοδα των παραστάσεων (€16,219 και ……….) δίνονται στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου.  Τον Δεκέμβριο 2011, η Κατερίνα τραγουδά στο Προεδρικό Μέγαρο Κύπρου για τον Σύνδεσμο Στήριξης Ατόμων με την νόσο Alzheimer’s.

 

Μαζί με τον Άλεξ Παναγή ιδρύει την εταιρία Silver Spotlight Productions Ltd (2012) και το musical τους “Di-Mentia”  είναι το πρώτο musical της επίσημα πια εταιρείας τους. (www.silverspotlight.net). Το Di-Mentia ανεβαίνει στο Παρίσι για την Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην UNESCO με τεράστια επιτυχία.

 

Τα μεγάλα τους Smash Hit Musical για νεαρούς θεατές «Γουρουνιάσματα», “Γουρουνιάσματα 2:  Περιπέτεια στο Δάσος» και «Γουρουνιάσματα 3: Το Μεγάλο των Ζώων Σχολείο» (2012, 2013, 2014) κατάφεραν να δημιουργήσουν μόδα με θεατές να επιστρέφουν ξανά και ξανά για να τα παρακολουθήσουν. Το «Γουρουνιάσματα», ήταν υποψήφιο για τα Βραβεία Θεάτρου Κύπρου για το 2011-2013 και τα «Γουρουνιάσματα 2» κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Παράστασης Παιδικού/Νεανικου έργου Κύπρου για το 2013-2014. 

 

Η Κατερίνα λατρεύει τα παιδιά και τη διδασκαλία στο Μουσικό Θέατρο, την Φωνητική και τη Θεωρία της Μουσικής. Πολλοί από τους μαθητές της διακρίνονται σε διαγωνισμούς τόσο στην Κύπρο και το εξωτερικό. Η 13χρονη μαθήτρια της Κατερίνας, Σοφία Πατσαλίδου αντιπροσώπευσε την Κύπρο στον διαγωνισμό Junior Eurovision Song Contest 2014. Η Silver Spotlight Productions Ltd σε συνεργασία με το Ρ.Ι.Κ  ανάλαβε την όλη προετοιμασία και παραγωγή του τραγουδιού της Κυπριακής συμμετοχής «Η πιο όμορφη μέρα» στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα.

 

Η Κατερίνα έχει γράψει 3 βιβλία Θεωρίας της Μουσικής και λατρεύει να γράφει σενάρια για το Θέατρο και τα musicals. Υπήρξε πολλές φορές κριτής και Vocal Coach σε διαγωνισμούς τραγουδιού και έχει τιμηθεί για την προσφορά της στην μουσική και την εκπαίδευση. 

 

Κατά την περίοδο 2011-2013 ήταν ένα απο τα 3 πρόσωπα της καμπάνιας του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

 

Η Κατερίνα διετέλεσε μέλος των Συμβουλίων διαφόρων φιλανθρωπικών οργανώσεων.