Μαρίνος Κάσινος

Ο Μαρίνος ξεκίνησε μαθήματα μουσικής από πολύ μικρή ηλικία με μαθήματα  κιθάρας, τσέλου και θεωρητικών. Μετά την στρατιωτική του θητεία, έφυγε για σπουδές στο Manchester  της Αγγλίας.  Απέκτησε το BA in Music with Honors απο το Πανεπιστήμιο του Salford και έπειτα απέκτησε και το Master’s Degree in Compositional Studies απο το ίδιο πανεπιστήμιο.
Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια και masterclasses στην Κύπρο και το εξωτερικό με γνωστούς μουσικούς και συνθέτες όπως τους: Craig Vear, Allan E. Williams, Robin Dewhurst, Peter Graham, Mike Mangini κ.α.

 

Έχει συνθέσει πρωτότυπη μουσική για Θέατρο και διαφημίσεις στην Κύπρο. Είναι μέλος σε διάφορες μπάντες στην Κυπριακή μουσική σκηνή κυριώς σαν μπασίστας και στο παρελθόν έχει λάβει μέρος σε συναυλίες, φεστιβάλ και διάφορες παραγωγές.

 

Είναι ο μπασίστας της ορχήστρας στα μιούζικαλ «Γουρουνιάσματα 1», «Γουρουνιάσματα 2» και «Γουρουνιάσματα 3», AMANDA the musical, O χιονάνθρωπος μου, Trash της εταιρείας παραγωγών Silver Spotlight Productions Ltd.

 

Ο Μαρίνος εργάζεται στο Potenzia Del’ Arte από τον Σεπτέμβριο του 2011 και διδάσκει κιθάρα, μπάσο, θεωρητικά και μουσικη τεχνολογία. Είναι υπεύθυνος για το τμήμα των Ensemble καθώς και του Τμήματος “Μοντέρνων Σπουδών” της Σχολής. Επίσης, είναι μόνιμο στέλεχος στο Potenzia Summer School από το 2013

 

Επίσης είναι ο υπεύθυνος του Ph.A. Recording Studio, το οποίο βρίσκεται στη σχολή και ηχογραφεί μουσική και διαφημίσεις για όλες τις μεγάλες πλατφόρμες των ΜΜΕ του νησιού καθώς και για παραγωγές μιούζικαλ και θέατρα.