Μουσικά Σύνολα

Από τον Οκτώβριο του 2015 το Potenzia del Arte παρέχει το μάθημα “Potenzia Ensembles” δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές όλων των οργάνων να παίξουν μουσική, να συνθέσουν καθώς και να ηχογραφήσουν δικά τους κομμάτια σαν μέλη ενός συγκροτήματος.

Potenzia Ensembles/Bands

 

Πάντοτε στην ιστορία της μουσικής υπήρχε η ανάγκη των μουσικών και συνθετών να δουλέψουν σε μεγαλύτερα σχήματα. Είτε αυτό ήταν μικρά μουσικά σύνολα είτε μεγάλες κλασικές ορχήστρες, η ανάγκη για την επιδίωξη  ενός ‘μεγαλύτερου’ ήχου καθώς και η ανάγκη των συνθετών για περισσότερα όργανα στις συνθέσεις τους οδήγησε σε ορχήστρες.Στην εποχή μας βρίσκουμε συγκροτήματα/ensembles σε κάθε είδος μουσικής. Η συνεργασία μέσω της μουσικής όχι μόνο δημιουργεί και παράγει έργο αλλά επίσης χτίζει φιλίες και σχέσεις που μόνο μέσω της μουσικής μπορεί κάποιος να βρει.

 

Μερικά από τα οφέλη που αποκτούν οι μαθητές είναι:

  • Ομαδικό πνεύμα και ανάπτυξη της “χημείας” με άλλους μουσικούς
  • Να παίξουν ειδικά διαμορφωμένο ρεπερτόριο ανάλογα με το επίπεδο του  ensembleτους ( Rock, Pop, Blues, Metal, Jazz κτλ)
  • Να αποκτήσουν επαφή και οικειότητα με το Ph.A.STUDIO το οποίο βρίσκεται στον πρώτο όροφο της Σχολής Potenzia del’ Arte καθώς και με προγράμματα DAW και κατ’ επέκταση να μπορούν να ηχογραφούν την δική τους μουσική!
  • Σύνθεση δικών τους πρωτότυπων κομματιών σε συνεργασία με το συγκρότημα τους
  • Σεμινάρια με καταξιωμενους μουσικούς και καλλιτέχνες του χώρου

Μπορούν να συμμετέχουν μαθητές/μαθήτριες που βρίσκονται στην Κατωτέρα σχολή (GRADE 3) και άνω.

Υπεύθυνος καθηγητής: Μαρίνος Κάσινος

Guitar Ensemble

Η Κλασική κιθάρα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή όργανα ανά τον κόσμο. Υπάρχει σε πάρα πολλά είδη μουσικής και είναι το μόνο όργανο, μαζί με το πιάνο, που μπορούν να «σταθούν» σολιστικά από μόνα τους σε μία συναυλία (χωρίς να χρειάζονται  συνοδεία από άλλο μουσικό όργανο). 

 

Δυστυχώς η κλασική κιθάρα δεν περιλαμβάνεται συχνά σε ορχήστρες  (συμφωνικές κλπ) λόγω της φύσης της σαν όργανο αλλά και λόγω της έλλειψης ρεπερτορίου σε έργα για κιθάρα και ορχήστρα. Αυτό καθιστά την εκμάθηση του οργάνου λίγο «μοναχική» διαδικασία καθώς το μάθημα γίνεται καθαρά σε ατομικό επίπεδο δίνοντας σπάνια την ευκαιρία στους μαθητές να συνυπάρξουν μουσικά μέσα σε μια ορχήστρα.

 

Όσοι μαθητές επιλέξουν να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο μάθημα θα αποκομίσουν τα οφέλη του:

• Να ακούν και να νιώθουν καλύτερα τη μουσική παίζοντας ταυτόχρονα με άλλους.
• Να ακούν και να παρατηρούν τον διαφορετικό τρόπο που παίζουν οι υπόλοιποι μαθητές σε σχέση με τους ίδιους. 
• Να παίξουν ρεπερτόριο ειδικά διαμορφωμένο για σύνολο κιθάρας ( από Bach, Beethoven μέχρι Χατζιδάκι,Beatles, κινηματογραφική μουσική κ.α)
• Να συνεργαστούν με τους συμμαθητές τους σαν μια ομάδα με κοινό στόχο. (Την παρουσίαση της μουσικής τους).
• Και κυρίως, να περνάνε καλά παίζοντας μουσική!

 

Μπορούν να συμμετέχουν μαθητές/μαθήτριες που ήδη κάνουν μάθημα κιθάρας και βρίσκονται στην Κατωτέρα Σχολή (Grade 3) και άνω.

 

Υπεύθυνος καθηγητής: Άγγελος Χεϊπέλογλου

Από τον Οκτώβριο του 2017 το Potenzia Del’Arte παρέχει το μάθημα “Guitar Ensemble” δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές κλασικής κιθάρας να παίξουν μουσική όντας μέλη μιας ορχήστρας με κιθάρες.