Νικολίνα Φραγκουλίδου

Η Νικολίνα κατάγεται από τη Λευκωσία. Το πάθος της για το χορό και το τραγούδι ξεκίνησε από την ηλικία των 7 ετών.

 

Το 2016 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου με το πτυχίο Δημοσιογραφίας. Παράλληλα με τις σπουδές της ήταν μέλος του Χορευτικού Ομίλου του πανεπιστημίου λαμβάνοντας μέρος ως ηθοποιός και χορέυτρια σε διάφορα είδη χορού όπως Σύγχρονο, Μπαλέτο, Λάτιν, HIP HOP, Μοντέρνο- Τζαζ, Belly Dance,  Ελληνικούς και Κυπριακους Παραδοσιακούς χορούς. Μαζί με την ομάδα εκπροσώπησαν το Πανεπιστήμιο Κύπρου και στην Ελλάδα. Από το 2014 μέχρι και σήμερα οι παραστάσεις με πρωταγωνιστικούς ρόλους, ως  χορεύτρια και τραγουδίστρια απoτελούν μέρος της ζωής της.

 

Το 2017 αποφοίτησε από το Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance με Δίπλωμα Χορού. Επιστρέφοντας από το Λονδίνο, ανέπτυξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο Μουσικό Θέατρο και παρακολούθησε μαθήματα Μουσικού Θέατρου, Musical Theatre Dance και κλακέττες. Εξασφάλησε το δίπλωμα του Trinity Musical Theatre και άρχισε να διδάσκει Μουσικό θεάτρο. 

 

Το 2019 κέρδισε τη 2η θέση στο διαγωνισμό τραγουδιού «Ένα τραγούδι για την Αγάπη» στην Κύπρο. 

 

Ήταν μέρος του κάστ για την παράσταση «Ο Χιονάνθρωπός μου» σε παραγωγή της Silverspotlight που ανέβηκε σε συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου τον Δεκέμβριο του 2021 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και στο Ριάλτο Λεμεσού.

 

Τον Ιούνιο του 2022 έγινε κάτοχος του LCME Diploma (Dinstinction) στο Musical Theatre Performance υπό την καθοδήγηση της Κατερίνας Α. Χριστοφίδου.

 

Κατέχει διπλώματα του IDAT, ISTD, Trinity Pop and Rock in Singing Performance και πιστοποιητικό στο αρμόνιο. 

 

Λατρεύει να εξελίσσεται και να δοκιμάζεται και μέχρι στιγμής έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Loukas Leeco Kosmidis, Keely Kat, Kieran Jae, Maximilian Jarish, Murray Grant and Julie Massino.

 

Είναι μέλος της Ομάδας POTENZIA απο το καλοκαίρι του 2020.