Ρένος Ευσταθίου

Ο Ρένος Ευσταθιου είναι ένας νεαρός μουσικός αφοσιωμένος στον κόσμο της κλασσικής κιθάρας.

 

Τα αρχικά βήματα του Ρένου στην κιθάρα και την μουσική άρχισαν στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ όπου ήταν συχνός υπότροφος και όπου ολοκλήρωσε το Πτυχίο Κλασσικής Κιθάρας το Μάη του 2019 με ‘Αριστα υπό την καθοδήγηση της Ευτυχίας Αγγελή. 

 

Επίσης είναι νικητής του Παγκύπριου διαγωνισμού κιθάρας EGTA-Κύπρου και έχει αποκτήσει το δίπλωμα DipABRSM στην ερμηνεία κλασσικής κιθάρας. 

Το 2014 αποφοίτησε με πτυχίο μουσικής από το πανεπιστήμιο του Surrey της Αγγλίας με  Άριστα.  Παράλληλα με τις μουσικές του σπουδές εργάστηκε για τρία χρόνια σαν καθηγητής κιθάρας στο πρόγραμμα “Every Child a Musician” του δήμου Newham του Λονδίνου.

 

Το 2017 απέκτησε μεταπτυχιακό Μουσικής Ερμηνείας στην κλασσική κιθάρα από το Guildhall School of Music & Drama στο Λονδίνο, όπου φοιτούσε με τον Robert Brightmore και μετέπειτα του απονεμήθηκε το Guildhall Artist Fellowship για το 2017-2018. 

 

Ο Ρένος έχει δώσει διάφορα σόλο ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε πολλά μουσικά σύνολα με πιο πρόσφατη τη συμμετοχή του στην πρεμιέρα της όπερας ‘Occō’s Eternal Act’ στο Λονδίνο. Έχει λάβει μέρος σε διάφορα φεστιβάλ κλασσικής κιθάρας στο εξωτερικό και παρακολούθησε σεμινάρια από διεθνή επιτυχημένους μουσικούς όπως τους David Russell, Αντιγόνη Γόνη, Ricardo Gallen, Ignacio Rodes, Graham Anthony Devine, Rafael Aguirre, Θάνο Μιτσάλα και άλλους.

 

Ο Ρενος είναι ενθουσιασμένος που επιστρέφει στη σχολή του, -τον Σεπτέμβρη 2018-αυτή τη φορά για να διδάξει Κλασσική κιθάρα και να μοιραστεί τις γνωσεις και το πάθος του για τη μουσική.  Αυτη την περίοδο ο Ρένος ασχολείται με σύγχρονο ρεπερτόριο της κλασσικής κιθάρας που ξεφεύγει από συνηθισμένες μουσικές παραδόσεις.